sfeer

Aankoop 

 

Het kopen van een horecabedrijf is geen alledaagse bezigheid

 

Deskundige en professionele begeleiding is dan ook zeker aan te bevelen. Graag begeleiden en adviseren wij u bij navolgende zaken:
 

  • Het bepalen van de waarde van de inventaris en goodwill
  • Het bepalen van de waarde van het onroerend goed
  • Het overdragen van personeel
  • Het contacten met brouwerijen, speelautomatenexploitanten, banken, accountants en overige partijen
  • Het opmaken van het koop- en/of huurcontract van de inventaris/goodwill
  • Het opmaken van het koop- en/of huurcontract van het onroerend goed
  • Het aanvragen van een financiering en het opstellen van een ondernemersplan
  • Het aanvragen van de diverse vergunningen
  • overige zaken

Verkoop

Het verkopen van uw horecabedrijf is een aangelegenheid, waarbij deskundige begeleiding vereist is. Het is meer dan alleen het bezichtigen van uw bedrijf met potentiële kandidaten of het overhandigen van sleutels. Het verkopen van uw horecabedrijf heeft ongetwijfeld fiscale, juridische en financiële gevolgen voor u. Wij kunnen u hierover tijdig informeren en begeleiden. Terwijl u zich bezighoudt met het ongetwijfeld drukke exploiteren van uw bedrijf, richten wij ons volledig op het verkopen van uw exploitatie, dan wel onroerend goed. Aan de hand van het navolgende 10-stappen plan trachten wij u daarin enig inzicht te geven:
 

STAP 1: Kennismaking

Uw bedrijf wordt door ons vrijblijvend op een voor u gunstig tijdstip (bij voorkeur wanneer het bedrijf gesloten is en niet in het bijzijn van personeel) bezocht en er wordt kennisgemaakt. Onze werkwijze wordt aan u voorgelegd en er wordt u een voorstel gedaan voor de provisie bij verkoop van uw bedrijf.
 

STAP 2: Waardebepaling

In overleg met u wordt de waarde van uw bedrijf bepaald aan de hand van een aantal belangrijke factoren zoals:
 

  • kwaliteit van de inventaris
  • omzet en winst van de laatste jaren
  • contracten met personeel
  • contracten met brouwerij /groothandel/ speelautomatenexploitanten en overigen
  • locatie van uw bedrijf
  • overigen

STAP 3: Documentatie

Van uw bedrijf wordt een dossier aangelegd met benodigde documenten zoals een winst- en verliesrekening, inventarislijst, foto's, personeelscontracten, contracten met brouwerijen en speelautomatenexploitanten.
 

STAP 4: Presentatie

Van uw bedrijf wordt een brochure gemaakt. Desgewenst kan uw bedrijf op onze goed bezochte website geplaatst worden. Dit kan op een discrete manier (geen adres, beknopte omschrijving) of op een open manier (met foto en uitvoerige omschrijving).
 

STAP 5: "Schakelen"

Een groot aantal ingeschreven kandidaten, die op zoek zijn naar een horecabedrijf, worden één voor één bekeken of ze in aanmerking komen voor uw horecabedrijf. Deze worden uitgenodigd voor een persoonlijk onderhoud dan wel wordt er een brochure toegestuurd. Dit gebeurt enkel en alleen bij zoekers die bij ons kantoor bekend zijn en die bewezen hebben vertrouwelijk met deze informatie om te gaan.
 

STAP 6: Selecteren koper

Indien een zoeker aangeeft interesse in uw bedrijf te hebben en bewezen heeft het financieel ook aan te kunnen, wordt er een afspraak gemaakt voor een bezichtiging in ons bijzijn. Bij verdergaande interesse wordt een aantal documenten vertrouwelijk aan de zoeker toegezonden.
 

STAP 7: Koopovereenkomst

Nadat u, in overleg met ons, met de aspirant-koper prijsovereenstemming heeft bereikt, wordt door ons een juridisch en bedrijfseconomisch verantwoorde koopovereenkomst opgesteld. Indien dit door beide partijen (en eventuele adviseurs/accountants) bestudeerd en voor akkoord bevonden is, wordt overgegaan tot ondertekening hiervan.
 

STAP 8: Kopersbegeleiding

De uiteindelijke koper wordt begeleid in de weg naar de bank, gemeente (vergunningen), Kamer van Koophandel, brouwerijen, speelautomatenexploitanten e.d. Indien overeengekomen en na aanbetaling kan de koper door u voor een bepaalde tijd worden ingewerkt.
 

STAP 9: Overdracht

De uiteindelijke overdracht van uw bedrijf vindt plaats. De inventaris wordt gecontroleerd en alles wordt op naam van koper gesteld. De uiteindelijke leveringsovereenkomst wordt ondertekend.
 

STAP 10: Champagne!!!

De kurk van de champagnefles kan knallen..

Overweegt u om uw horecabedrijf te verkopen? Neem voor een informatief en vrijblijvend gesprek contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Laat ons zoeken
Op zoek naar een horecabedrijf?

Schrijf u vrijblijvend en kosteloos in op onze zoekersdatabase.


Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief! Tweemaal per jaar in uw mailbox.


Taxatie
De reële waarde weten van inventaris, goodwill en/of onroerend goed?

Vraag een waardebepaling aan.